Херсонський аграрій сплатить 6,8 млн грн за зловживання ПДВ
Херсонський аграрій сплатить 6,8 млн грн за зловживання ПДВ

Аби примножити свій спецрахунок, херсонський сільгоспвиробник намагався неправомірно скористатись податковою пільгою з ПДВ, і тим самим ухилитися від сплати податків до бюджету. Про це повідомляє прес-служба ДФС у Херсонській області.

Аграрій задекларував реалізацію сільгосппродукції власного виробництва в обсягах значно більших, ніж міг реально виробити на власних потужностях (земельні ділянки, трудові та технічні ресурси).

Під час документальної перевірки ревізорами Головного управління ДФС у Херсонській області встановлені розбіжності між кількістю висадженої розсади за актами списання та кількістю площ земельних ділянок, наявних у підприємства. Працівники фскальної служби прийшли до висновку про реалізацію позивачем продукції не власного виробництва, а отже неправомірне застосування пільги та донарахували сільгоспвиробнику до сплати в бюджет ПДВ і податку на прибуток на загальну суму 6,8 млн грн.

Такі суми не припали до вподоби власнику господарства. Підприємство звернулося до суду з позовом про скасування податкових повідомлень — рішень. На відміну від позивача, суд чітко керувався вимогами законодавства та підтримав позицію працівників Головного управління ДФС в області. Податкові повідомлення — рішення на 6,8 млн.грн. визнав законними та обґрунтованими», — йдеться у повідомленні.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...