В жовтні «Ашан» пустить фермерів до себе
В жовтні «Ашан» пустить фермерів до себе

Мали та середні виробники матимуть змогу продавати свої товари в одному з  гіпермаркетів України в рамках пілотного проекту «Фермерські товари» вже у жовтні цього року. Про це йдеться у повідомлені прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України після зустрічі заступника міністра з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої з представниками «Ашану».

За даними Мінагрополітики, головна мета проекту – відкриття торговельної точки, де реалізовуватиметься продукція, що виробляється українськими малими та середніми фермерами.

«В рамках проекту головну перевагу матимуть саме невеликі українські фермерські господарства, які виробляють якісні продукти, в тому числі перероблені та готові для продажу в супермаркеті. Безумовно, це стане перспективних шляхом виходу малого та середнього виробника на мережі супермаркетів, а це – стабільний канал збуту продукції для агробізнесу, а значить і стабільна виручка і прибуток», – заявила Ольга Трофімцева.

Як йдеться у повідомленні, представники проекту особисто перевірятимуть всі умови та якість виробництва на фермерських господарствах.

Серед головних критеріїв відбору виробників-учасників є, наприклад: виробництво продукції без ГМО та використання гормонів росту. Також тварини повинні міститись у максимально природних умовах, а виробники строго дотримуватись санітарних норм. Також виробники-учасники мають надати накладні та пакет документів, які підтверджують якість продукції: декларація виробника, свідоцтво якості, карантинне та фітосанітарне свідоцтво та інші. За словами представників гіпермаркету, умови співпраці для фермерів пропонуються вигідні», – йдеться у повідромлені.

За інформацією прес-служби Мінагрополітики, До груп продуктів, в закупівлі яких зацікавлен гіпермаркет в рамках даного проекту, відносяться: свіже м'ясо, курятина, ковбасні вироби, молоко та кисломолочні продукти, сир, яйця, олія, мед, кондитерські вироби, а також джеми та варення.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...