У Ляшка заявляють про масштабні порушення на місцевих виборах
У Ляшка заявляють про масштабні порушення на місцевих виборах

Радикальна партія Ляшка заявляє про масштабні порушення на виборах до ОТГ на Черкащині. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка. Нагадаємо, що 30 квітня ідбулия місцеві вибори до 47 громад. Детальніше зі списком перможців можна ознайомитися тут. 

«Традиційною проблемою виборів є підкуп виборців. На виборах у Шполянській ОТГ він носив рекордний характер як за своєю масовістю, так і розміром виборчого хабаря, зокрема в деяких селах давали до 1000 гривень за голос», – йдеться в заяві.

Радикальна партія Олега Ляшка повідомляє про побиття та залякування членів дільничних виборчих комісії. При цьому, попри численні звернення до правоохоронних органів, ні місцева поліція, ні прибулий поліцейський підрозділ з обласного центру не забезпечили правопорядок на виборах.

«Протягом усього дня виборів відбувалися рейди автобусів з тітушками одягненими в камуфляжну форму, які в силовий спосіб вкидали сотні бюлетенів за провладний політичний проект ВО «Черкащани”. Під час одного з таких вкидань був жорстоко побитий голова районної організації РПЛ Володимир Дубина, який намагався перешкодити правопорушенню, вихопивши пачку бюлетенів у одного з «бійців»-тітушек», – повідомила прес-служба.

Радикальна партія Олега Ляшка стверджує, що виборче свавілля проходило за потурання і тіньового сприяння з боку голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, який є одним з головних творців та бенефіціаріїв політичної партії  ВО «Черкащани», на користь якої здійснювалася фальсифікація виборів.

Згідно з заявою партії, зараз відбувається спроба тіньового перерозподілу результатів з метою дещо погасити резонанс від виборів на Черкащині. Зокрема, РПЛ пропонували виборчого хабаря по 500 голосів на дільниці, щоб ми закрили очі на фальсифікації і не зверталися до правоохоронних органів та до суду.

Радикальна партія Олега Ляшка заявляє наступне:

1) Ми категорично не визнаємо сфальшовані вибори у Шполянській ОТГ на Черкащині та вимагаємо від ЦВК скасувати їхні результати. Зараз готуємо позови до суду і заяви в правоохоронні органи.

2) Вимагаємо від Національної поліції та правоохоронних органів відкрити кримінальні провадження за усіма фактами правопорушень та фальсифікацій на виборах та провести ретельне розслідування у Шполянській ОТГ на Черкащині. Винні у виборчому беспрєделі мають бути нарешті покарані.

3) Закликаємо Національну поліцію провести належну перевірку місцевої поліції та інших підрозділів, які проявили непрофесіоналізм та бездіяльність і не забезпечили правопорядок на виборах, зокрема не запобігли масовим силовим правопорушенням і фальсифікаціям на виборчих дільницях.

4) Вимагаємо від Президента України Петра Порошенка звернути нарешті увагу на ситуацію некерованості, політичної корупції та правового нігілізму, яка склалася на Черкащині в останні роки, та звільнити голову Черкаської ОДА Юрія Ткаченка.

На зазначених виборах Радикальна партія посіла друга місце за результатами та отримала 3 мандати з 18 у міській раді ОТГ м. Шполи.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...