Україна та Нідерланди визначили пріоритети співпраці в агросекторі на 5 років
Україна та Нідерланди визначили пріоритети співпраці в агросекторі на 5 років

Під час третього засідання українсько-нідерландської Робочої групи з питань сільського господарства, яке відбулось 24 квітня 2017 року в м. Гаага, був підписаний спільний протокол, включаючи «План дій на 2017-2018 роки» між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством економіки Королівства Нідерландів. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Документ підписали заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева та заступник віце-міністра з питань сільського господарства і природних ресурсів Королівство Нідерланди Алдрік Гієрвельд.

 

Сьогодні співробітництво між Україною та Королівством Нідерланди в аграрній галузі розвивається досить динамічно. Наприклад, товарообіг сільськогосподарською продукцією між країнами склав понад $ 862 млн за 2016 рік. Але наші країни мають ще багато нереалізованих можливостей задля створення успішних двосторонніх проектів»,- розповіла заступник міністра та додала, що підписання цього протоколу підкреслює наміри щодо більш глибокої та сфокусованої співпраці між Україною та Королівством Нідерланди в аграрному секторі.

За її словами, у підписаному «Плані дій на 2017-2018 роки

», сторони визначили ключові напрямки співпраці. Зокрема, це розвиток сімейних ферм (тваринництво та картоплярство), також гармонізація українського законодавства у галузях ветеринарії та фітосанітарії, науково-освітній напрямок та розвиток виробництва переробленої харчової продукції.

Реалізація цього двостороннього плану дій відбуватиметься в рамках спільних проектів. Наприклад, наразі розробляється дорожня карта по стратегії експорту українських оброблених картопляних продуктів. Крім того, вирішено співпрацювати в галузі виробництва органічної продукції та біоенергетики»,- резюмувала Трофімцева.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 липня 2017
Нідерланди нададуть Україні нові агротехнології
20 липня 2017 року в Києві було створено Нідерландсько-українську ділову раду, завданням якої стане активізація українського експорту в Нідерланди, а...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...