Китайські інвестиції направлять в український агросектор
Китайські інвестиції направлять в український агросектор

Китайська корпорація "China International Agriculture Investment Corporation" зацікавлена у здійсненні прямих інвестицій в український агропромисловий комплекс та поглибленні співпраці за найбільш перспективними напрямами. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

З цією метою наразі планується проведення Українсько-Китайського Форуму з аграрного розвитку та створення Першого Китайського модернізованого сільськогосподарського Парку в Україні.

Про це стало відомо під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з головою правління Китайської національної корпорації генеральних підрядів (ССЕС) Сунь Байем, яка відбулася сьогодні, 25 квітня, у Мінагрополітики.

Вважаю, що формування і діяльність новоствореної китайської корпорації, яка орієнтована виключно на аграрні інвестиції, є правильним і взаємовигідним. Наші країни мають величезний потенціал для поглиблення співпраці. Це стосується і модернізації інфраструктурних об’єктів, і питання постачань добрив, засобів захисту рослин. Зараз існують ті ринкові можливості, які дійсно можуть створити додану вартість та забезпечити прибутковість», - прокоментував Кутовий.

Планується, що Українсько-Китайський міжнародний Форум з аграрного розвитку буде проходити двічі на рік в обох країнах. Перший форум-відкриття відбудеться вже у вересні цього року у Пекіні або у Києві. Головна мета заходу – зустріч усіх зацікавлених сторін, пошук та залучення усіх можливостей між країнами.

Створення Першого Китайського модернізованого сільськогосподарського Парку в Україні є масштабним інвестиційним проектом для посилення взаємовигідної співпраці. Наразі йде обговорення розташування парку, який за умови успішності, буде базуватися у різних містах України.

Також під час зустрічі сторонами було обговорено питання зниження відсоткової ставки за кредитом, яке надасть можливість «ДПЗКУ» забезпечити стабільне виконання кредитних зобов‘язань та розширить виробничий потенціал з поставок зернових до Китаю.

Китайська сторона підтримала звернення зернової корпорації України до Ексімбанку КНР щодо зниження відсоткової ставки за кредитом. Наразі ми продовжуємо перемовини з цього питання і приділяємо велику увагу для успішної реалізації найбільшого спільного проекту між нашими країнами», - зазначив міністр.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...