Співпраця між Україною та Угорщиною в агросфері дає плоди
Співпраця між Україною та Угорщиною в агросфері дає плоди

Наші країни мають розвинені аграрні сектори та мають багато напрямків для створення спільних цікавих проектів, а також ніш для збільшення обсягів двосторонньої торгівлі. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева в рамках україно-угорського аграрного бізнес-форуму, який було проведено 21-го квітня, в угорському місті Кішварда.

З угорської сторони прийняли участь міністр національного розвитку Угорщини Міклош Шестак, Державний секретар з питань державних земель Міністерства землеробства Угорщини Мартон Орш Бітай та ,її поважність, Посол України в Угорщині пані Любов Непоп.

Наші країни є сусідами, тому особливе значення має прикордонне співробітництво в аграрній сфері. Як Угорщина, так і Україна мають добре розвинені аграрні сектори, а тому існує чимало цікавих напрямків для спільних проектів та ніш для збільшення обсягів двосторонньої торгівлі», - заявила вона.

Під час зустрічей, проведених в рамках форуму, сторони обговорили можливості розширення двостороннього співробітництва в прикордонних регіонах, в тому числі завдяки програмі уряду Угорщини для угорців, які проживають на Закарпатті. Також іншими важливими темами для співпраці є виноробство, органічне сільське господарство та ветеринарія.

Маленьке містечко Кішварда зібрало сьогодні чимало учасників форуму та компанії з двох країн. Цей форум став, з одного боку, символом практичних кроків для розвитку наших відносин в аграрному секторі, а з іншого боку - дуже практичною платформою встановлення ділових стосунків між бізнесом. І я сподіваюсь, що сьогодні ми започаткували добру традицію проведення таких бізнес-форумів для наших компаній»,- наголосила Ольга Трофімцева.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...