В Китай експортуватимуть українське червоне м'ясо
В Китай експортуватимуть українське червоне м'ясо

В Україні активно працюють над можливістю експорту червоного м’яса на китайський ринок. Про це йшлося під час зустрічі голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи та представників місії Китайської Народної Республіки.

Участь у зустрічі також взяли фахівці відповідних структурних підрозділів Держпродспоживслужби, Перший заступник директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Юлія Новожицька та представники Посольства КНР в Україні.

Під час зустрічі Володимир Лапа наголосив, що торгово-економічні відносини між Україною та КНР динамічно розвиваються. Зараз Україна інтенсивна працює над тим, щоб привести свою систему державного контролю (нагляду) безпечності та якості харчових продуктів до вимог більшості країн світу, у тому числі й Китаю. Тільки за останні роки Україна отримала можливість експорту своєї молочної продукції до країн ЄС, КНР.

Голова Держпродспоживслужби зазначив, що в Україні динамічно розвивається структура експорту м’яса птиці в ЄС, країн Північної Африки, Близького Сходу, Південно-Східної Азії та ведеться робота над розширенням ринків збуту яловичини.

Переконаний, що експертний потенціал України буде лише зростати. І ми вдячні всім нашим міжнародним партнерам, з якими ми маємо можливість співпрацювати. Адже таким чином ми отримуємо підтвердження та високу оцінку нашої системи державного контролю безпечності харчових продуктів», - підкреслив Володимир Лапа.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 липня 2017
В Україні з’явиться 4 китайські компанії
Протягом наступних декількох років на український ринок зайдуть 4 китайські компанії, які планують будувати елеваторні потужності в портах Одеси. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...