Експорт лісу-кругляку необхідний для отримання траншів від МВФ
Експорт лісу-кругляку необхідний для отримання траншів від МВФ

Якщо в межах Меморандуму з МВФ Україна дійсно мала домовленість про експорт лісу-кругляку, то цю умову країна зобов’язана виконати. Таку думку висловив польський економіст Лєшек Бальцерович на телеканалі ZIK.

«Я вважаю, що отримання траншів від МВФ для України є не негативної практикою. Адже надходження фінансової допомоги залежить від виконання певних умов, зокрема проведення реформ. Тому, я погоджуюся майже з усім, що очікує від України Міжнародний валютний фонд», – зауважив Лєшек Бальцерович.

На думку експерта, якщо фінансова допомога залежить від втілення в життя продуманої програми, то це тільки на користь розвитку країни.

Натомість питання щодо експорту лісу кругляку залишається відкритим. Адже, якщо поставки деревини обумовлені угодою з МВФ, то їх також потрібно дозволити.

Питання експорту лісу-кругляку потрібно чітко вирішити з європейською спільнотою. Адже, якщо Україна підписала певну угод, тобто Меморандум з МВФ, серед положень якої був дозвіл на експорт деревини, то Україна зобов’язана це виконувати. Якщо домовленість дійсно є, то не потрібно її порушувати», – вважає економіст. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 липня 2018
Експорт лісу до Євросоюзу зріс на 75%
Під час дії в Україні мораторію на вирубування лісу, його експорт до країн ЄС зріс на 75%, перевищивши позначку в €1 млрд у 2017 році. Про це, з...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...