Декілька молочних підприємств вже отримали дотації
Декілька молочних підприємств вже отримали дотації

Господарства-члени Асоціації виробників молока (АВМ) почали отримувати дотації. Про це повідомила віце-президент АВМ Ганна Лавренюк.

«Умовно добра новина, адже виплатили дотації поки що лише 3 із 128 підприємств, які є членами АВМ та подавали заявки на участь у цій програмі», — проінформувала вона.

Ганна Лавренюк відмітила, що першими отримали відшкодування сплаченого ПДВ за програмою бюджетної дотації наступні господарства:
ТОВ «Прогрес» (Волинська обл.);
СТОВ «Перемога» (Полтавська обл.) ;
СТОВ «Дніпро» (Херсонська обл.).

Причому відшкодування їм надали у розмірі від 30% до 57% від сплаченого ПДВ. На жаль, це не зовсім не та формула розрахунку дотації, яку ми відстоювали та яка прописана у законі. Тому робота не закінчена», — зауважила віце-президент АВМ.

Ганна Лавренюк закликала фермерів активніше допомагати роботі асоціації у вирішенні спільних проблем, адже «тільки той, хто йде, осилить шлях».

Нагадуємо, що 23 березня 2017 року на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову, відповідно до якої аграрії зможуть отримати бюджетні дотації поточного року за період — починаючи з лютого 2017 року.

В рамках Agri Invest Forum 2017, що відбудеться 27 квітня в АККО «Інтернешнл», пройде найбільша дискусія стосовно взаємодії держави та агробізнесу, яка об’єднає понад 1000 учасників. Учасники обговорять питання ефективності дотації, податкової реформи і збереження 4-тої групи для платників податків.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 червня 2017
Ковальова: Дотації на тваринництво у 2017 році складуть 2,5 млрд грн
Сума підтримки за 2017 рік виробникам продуктів тваринного походження складуть 2,5 млрд грн та очікується зріст до 13 млрд грн у 2021 році. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...