Володимир Гройсман: Уряд сфокусується на підтримці фермерів
Володимир Гройсман: Уряд сфокусується на підтримці фермерів

Підтримка фермерів та земельна реформа з акцентом на них - одне з основних завдань уряду на 2017 рік. Про це повідомив прем’єр Володимир Гройсман під час звіту уряду на засіданні економічного комітету Ради.

«Треба перейти до виконання серйозного стратегічного плану розвитку економіки…», - наголосив він.

За словами  Гройсмана, уряд виділив кілька пріоритетів: пенсійна, земельна та реформа державного майна.

Особливий наголос глава уряду зробив на АПК і земельній реформі.

Уряд  сфокусується на підтримці фермерів. Ми також наполягаємо на тому, що купівля землі іноземцями, холдингами наразі  не можлива. В цьому питанні підтримуватимемо  фермерів», - заявив він.

Нагадаємо, що команда аграрного міністра Тараса Кутового наразі завершує розробку законопроекту «Про обіг земель с/г призначення», головною метою якого є стимулювання появи середнього класу на селі у особі фермерів. Для цього документом пропонується на перших етапах допускати до вільного ринку саме фермерів  і встановити максимальний обсяг зосередження землі в одних руках не більше 200 га.

Володимир Гройсман також додав, що на 1 жовтня буд сформований резерв для підняття пенсій майже 9 млн пенсіонерів. Він наголосив, що уряд також запропонує парламенту найближчим  часом законопроект про скасування оподаткування працюючих пенсіонерів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...