ДПЗКУ вдвічі збільшила експорт борошна
ДПЗКУ вдвічі збільшила експорт борошна

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) з початку поточного 2016-2017 маркетингового року (МР, липень 2016 - червень 2017) експортувала 43 тис. т борошна і понад 20 тис. т висівок, що більш ніж у два рази перевищує показники за аналогічний період 2015-2016 МР. Про це повідомила прес-служба корпорації.

З зазначеним обсягом поставок на зовнішні ринки ДПЗКУ займає перше місце в країні з експорту борошна.

 

 

З липня ми відвантажили на зовнішні ринки майже 43 тис. тонн борошна і понад 20 тис. тонн висівок, що значно перевищує показники минулого сезону. Зокрема, за аналогічний період 2015-2016 МР корпорація експортувала 19,5 тис. тонн борошна і 4,7 тис. тонн висівок. Маємо зростання більше ніж у 2 рази», - каже директор департаменту елеваторної діяльності та реалізації готової продукції ДПЗКУ Геннадій Гордієнко.

В даний час держпідприємство експортує борошно в країни Північної Африки, Анголу, Ізраїль, Палестину, ОАЕ, Індонезії, Кореї, Домініканську Республіку, Венесуелу та інші.

У поточному році держкорпорація планує розширити експортний портфель готової продукції і почати поставки на зовнішні ринки пластівців і мюслі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...