На законопроект «Про державний контроль...» очікують в травні
На законопроект «Про державний контроль...» очікують в травні

Держпродспоживслужба розраховує, що законопроект № 0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Парламент зможе ухвалити вже в травні. Про це заявив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.

Він нагадав, що законопроект декілька тижнів тому розглядався у сесійній залі парламенту і був направлений на повторне друге читання.

«На даний момент Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин проводить ґрунтовну, фахову і змістовну дискусію щодо підготовки цього законопроекту до повторного другого читання. Сподіваємося, що вже на цьому тижні він буде розглянутий Аграрним комітетом ВР, і, відповідно, розраховуємо на те, що уже в травні він може бути розглянутий народними депутатами та прийнятий в цілому як закон», – заявив Лапа.

За словами голови Держпродспоживслужби, ухвалення законопроекту №0906 дозволить запровадити ефективну систему контролю та передбачити інструменти, які мінімізують корупцію.

З одного буку він дозволяє ефективно виконувати функції зі здійснення державного контролю: наприклад, коли є ризик життю і здоров’ю громадян, перевірка господарюючих суб’єктів буде здійснюватися без попередження. А з іншого -  його прийняття дає додаткові можливості щодо забезпечення прав бізнесу, ліквідації корупційних ризиків, зокрема через проведення відеофіксації процедури інспектування не лише інспекторами Держпродспоживслужби, але й господарюючими суб’єктами», – додав Володимир Лапа.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...