Уряд не хоче давати землі іноземцям і великим агрохолдингам
Уряд не хоче давати землі іноземцям і великим агрохолдингам

Реформа земельних відносин, запропонована Урядом передбачає створення такої моделі ринку землі, яка дозволить розвивати клас невеликих фермерських господарств і не дозволить передати ресурси іноземцям і великим аграрним холдингам. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ході прес-конференції «Рік роботи Уряду».

«У нас не було формату й моделі обігу земель. Ми її запропонували. Ми не підтримуємо передачу землі іноземцям та великим холдингам. І ми будемо розвивати фермерство», - сказав він.

Він підкреслив, що в такому форматі земельна реформа може бути підтримана в Парламенті, оскільки саме таке рішення - в інтересах громадян України.

Так само як і пенсійна реформа - вона в інтересах українських пенсіонерів. Це надзвичайно важливі рішення. Так само як і прозора публічна приватизація. Хто буде проти цих рішень? Тільки ті, хто сидить на потоках», - сказав глава Уряду.

Він додав, що наразі в коаліції пропозиції Уряду обговорюються і розуміння є.

Урядовий Портал

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...