Україна експортуватиме птицю до Саудівської Аравії за новою формою сертифікату
Україна експортуватиме птицю до Саудівської Аравії за новою формою сертифікату

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Саудівська організація продовольства та медикаментів підписали двосторонні документи, які забезпечують експорт української птиці та продукції з неї до Королівства Саудівська Аравія. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Так, у рамках візиту урядової делегації до Саудівської Аравії (м. Ер-Ріяд) компетентній органи України та Саудівської Аравії було підписано нову форму ветеринарного сертифікату на експорт птиці та продукції з неї з України до Королівства Саудівська Аравія, а також Протокол ветеринарних вимог на експорт цієї продукції.

 

Ми взяли перед Саудівською Аравією певні зобов’язання по українській птиці і гарантуємо їх дотримання», - зазначив Лапа.

За його словами, під час візиту було обговорено питання здійснення інспектування саудівськими інспекторами українських виробників яловичини в рамках налагодження експорту цієї продукції до Королівства Саудівська Аравія.

Нагадаємо, станом на сьогодні право експорту м’яса птиці та продуктів з неї до Королівства Саудівська Аравія мають чотири українські підприємства. Україна зацікавлена у збільшенні переліку цих підприємств і у розширенні асортименту харчової продукції, яка експортується до Саудівської Аравії.

Нова форма сертифікату розміщена на сайті Держпродспоживслужби у рубриці «Міжнародна діяльність» - «Ветеринарія та безпечність» - «Сертифікати: експорт, імпорт».

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 вересня 2017
Саудівський принц став жертвою земельних шахраїв з України
Принц із Саудівської Аравії став жертвою земельних шахраїв з України. Про це йдеться в сюжеті ТСН. Він купив кілька земельних ділянок у мальовничих...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...