Депутати наполягають на земельній децентралізації
Депутати наполягають на земельній децентралізації

Законопроект № 4355 про передачу місцевим громадам прилеглих до них земель попросили внести на розгляд у Верховну Раду. Про це на своїй сторінці у Facebook написав член комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Кучер.

«Законопроект № 4355 стосується внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель. Це необхідний проект, на який чекають усі місцеві громади. Він дозволить провести, так звану, земельну децентралізацію», – написав він.

Також народний депутат закликав підтримати законопроект № 4570, який стосується рибного господарства

Законопроект № 4570 є суто технічним, у ньому змінюється лише термінологія і приводиться у відповідність до Основного Закону, однак його прийняття допоможе розвивати галузь рибного господарства», – пише Кучер.

В свою чергу заступник голови комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, нагадав голові Верховної Ради Андрію Парубію, що ці законопроекти не розглядаються народними обранцями вже декілька тижнів.

Сьогодні під час Погоджувальної ради, Голова Верховної Ради України зазначив, що відповідно до Розкладу пленарних засідань , завтра у другій половині дня планується розгляд аграрного блоку законопроектів, на що ми очікуємо вже декілька тижнів поспіль. Маю надію, що завтра нам вдасться розглянути всі заплановані питання!», – написав у Facebook Олександр Бакуменко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...