Аграрні відносини між Україною та Аргентиною стануть тіснішими
Аграрні відносини між Україною та Аргентиною стануть тіснішими

Україна та Аргентина домовились про поглиблену співпрацю в аграрній галузі. Про це йшлось під час зустрічі заступника vіністра аграрної політики та продовольства в Україні з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевой і Надзвичайного та Повноважного Посла Аргентини в Україні Альбе́рто Хосе́ Ало́нсо.

На думку Трофімцевої, незважаючи на те, що Україна та Аргентина є великими аграрними гравцями в світі, а значить і конкурентами в певних сферах, наші країни мають також багато потенційних точок перетину, в яких на сьогодні недостатньо активно співпрацюють.

Сьогодні товарообіг сільськогосподарської продукції між нашими країнами є доволі низьким. Основна частина з нього - це імпорт аргентинської продукції до України. Нам варто більш активно освоювати аргентинський ринок та шукати ніші, в яких ми можемо бути конкурентними», - розповіла вона.

За її словами, українська сторона також зацікавлена у співпраці з аргентинськими партнерами за такими напрямками, як управління водними ресурсами та розвиток систем зрошення, в яких Аргентина має значний досвід та досягнення.

Зі свого боку, Пан Посол запевнив, що сьогодні аргентинська сторона має намір активізувати співпрацю з українськими представниками ще за декількома напрямками. А саме: розвиток тваринництва, виноградарства та виноробства, створення спільного логістичного центру, ефективна кооперація в агросекторі та науково-технологічна співпраця.

Ще одним цікавим напрямком для нашої співпраці та спільних проектів може стати розвиток сільськогосподарської техніки та обладнання в Україні. Аргентина хоче експортувати техніку чи окремі компоненти в Україну. Ми хочемо розвивати внутрішнє виробництво, тому вбачаємо великі можливості для кооперації в цьому напрямку, в тому числі для експорту в треті країни», - підкреслила заступник міністра.

Також Альбе́рто Хосе́ Ало́нсо розповів, що аргентинська сторона запрошує українських експортерів сільськогосподарської продукції брати участь в аграрних виставках в Аргентині.

Наприкінці зустрічі сторони наголосили на необхідності активізації міжурядової співпраці, та домовились про організацію візиту Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового у цьому році до Аргентини.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...