РФ не зможе покрити дефіцит добрив в Україні
РФ не зможе покрити дефіцит добрив в Україні

Міжнародна логістична компанія DSV вважає неможливим постачання в Україну 536 тис. т міндобрив для покриття дефіциту до 20 квітня. Про це повідомиляє прес-служба DSV.

"Щоб імпортувати в Україну близько 536 тис. т карбаміду і аміачної селітри, необхідно відправити в Україну орієнтовно 9000 вагонів. Враховуючи, що вагонний парк найбільших російських виробників міндобрив в середньому не перевищує 5-7 тис. вагонів, здійснення доставки до 25 квітня зазначеного обсягу добрив навіть при ідеальних умовах не представляється можливим", - зазначила компанія.

За розрахунками DSV, на збір такої партії добрив потрібно близько 38-40 днів, ще 37-39 днів необхідно для навантаження такого обсягу добрив, а перевезення вантажу в середньому займе близько 8 місяців.

При цьому, в разі дефіциту вагонів, локомотивів, відсутність вільних "вікон" для перевезення, терміни доставки добрив в Україні "можуть бути не прогнозовано збільшені".

За нашими оцінками, враховуючи досить стислі терміни, в Україні можливо здійснити доставку близько 30 тисяч тонн добрив, що складає всього лише 5,5% від потреби аграріїв", - резюмувала прес-служба DSV

DSV - логістична компанія зі 100% іноземним капіталом, що представляє інтереси корпорації DSV в Україні. Глобальна мережа офісів і транспортно-логістичних комплексів працює більш ніж в 80 країнах світу. А це близько 1000 дочірніх компаній зі штатом співробітників понад 40 000 кваліфікованих фахівців.

Нагадаємо, за підрахунками ФРУ дефіцит азотних добрив на внутрішньому ринку становить 34%

За даними Федерації, Для успішної посівної, щоб хоча б вийти на результати внесення добрив 2016 року, необхідно довантажити ще 275 тис. Тонн аміачної селітри (25% для завершення кампанії), 180 тис. Тонн КАС (45% від норми) і 220 тис . тонн карбаміду (36% від норми).

Причому ці добрива повинні бути поставлені в Україну до 20 квітня, оскільки крайній термін внесення добрив в грунт аграріями закінчується 25-30 квітня через ранньої весни

ФРУ вважає за необхідне термінове запуск вітчизняних хімпідприємств для подолання дефіциту азотних міндобрив.

Також ФРУ вважає, що введення антидемпінгових мит на азотні добрива іноземного виробництва є необхідним кроком для стабілізації вітчизняного ринку даної продукції.

27 грудня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ввела антидемпінгові мита в розмірі 4,19% -31,84% на імпорт карбаміду та КАС (карбамідно-аміачної суміші) з Росії з березня 2017 року на 5 років до березня 2022 року.

Це рішення повинно було вступити в силу з березня 2017 року, але було призупинено МКМТ в лютому.

У серпні Союз хіміків України звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та Міністерству економічного розвитку і торгівлі з проханням якомога швидше ввести мита на імпорт карбаміду та КАС (карбамідно-аміачну суміш) з Росії, а також збільшити існуючі мита на імпорт аміачної селітри з Росії .

6 березня оператор газотранспортної системи компанія "Укртрансгаз" обмежила газопостачання 3 хімічних підприємств холдингової компанії Ostchem через відсутність підтверджених обсягів природного газу.

Українські Новини

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...