Підписано протокол про поглиблення українсько-саудівських відносин
Підписано протокол про поглиблення українсько-саудівських відносин

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий та міністр транспорту Королівства Саудівська Аравія Сулейман Аль-Хамдан, як голови Міжурядових комісій, підписали Протокол П’ятого засідання Міжурядової комісії під час Пленарного засідання у Саудівській Аравії. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Підписання Протоколу активізує співробітництво між Україною та Саудівською Аравією та виведе двосторонні відносини на новий рівень. Це великий крок для наших країн у налагодженні ділового та культурного партнерства, розширенні імпортно-експортних постачань, залученні інвестицій, обміні технологіями», - зазначив Тарас Кутовий.

Протягом засідання сторони обмінялися інформацією про стан і перспективи українсько-саудівської співпраці в галузі сільського господарства. Так, представники від України запропонували збільшити постачання молочних продуктів та м'яса, борошна, кондитерських виробів, олії, а також органічних продукції до Саудівської Аравії.

Окрім того, українські та саудівські представники домовились про співробітництво в області обміну технологіями. З боку України було запропоновано створити спільні підприємства з виробництва сільгосптехніки. Саудівська Аравія внесла пропозицію інвестувати у розвиток українського зрошуваного землеробства, модернізації та відновлення іригаційних систем, проводити науково-дослідні роботи в області гідротехнічної меліорації та управлінні водними ресурсами в сільському господарстві.

Наприкінці зустрічі сторони прийняли рішення сприяти участі українських і саудівських компаній у виставках та ярмарках обох країн.

Згідно з Протоколом співробітництво між Україною та Саудівською Аравією відбуватиметься за багатьма напрямами. Зокрема, найбільш перспективними для двосторонньої співпраці є такі сфери як сільське господарство, інвестиції, енергетика, авіаційно-космічна промисловість, торгівля, освіта, медицина і туризм.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...