Планується створення територіальних громад в Запорізькій області
Планується створення територіальних громад в Запорізькій області

Фахівці Запорізького Центр розвитку місцевого самоврядування та обласної державної адміністрації здійснили виїзну консультацію в Пологівській сільській раді стосовно створення нової об’єднаної територіальної громади. Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

Під час зустрічі заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та директор Центру Олександр Свистун ознайомили голів, депутатів місцевих рад та мешканців територіальних громад з основними аспектами впровадження реформи децентралізації та останніми змінами в законодавстві.

На сьогодні в Пологівському районі триває активне обговорення процесу об’єднання. Саме тому представники міста Пологи звернулися з проханням до  обласної державної адміністрації,  обласної ради та Центру розвитку місцевого самоврядування завітати до них та пояснити тонкощі механізму об’єднання. Сама ж зустріч відбулася в селі Пологи, яке ще не визначилося в цій ситуації. Нас зустріла велика кількість громадян, які мали чимало запитань. Ми ж, у свою чергу, намагались акцентувати їхню увагу на збільшенні можливостей у результаті об’єднання. Зараз маємо велику надію, що рішення про об’єднання не змусить  себе довго чекати та дасть змогу розвиватися вже у форматі громади», - повідомила Зінаїда Бойко.

Олександр Свистун у свою чергу зазначив, що реформа децентралізації добігає завершення, саме тому території, які зволікають з прийняттям рішення, можуть втратити не лише безцінний час, але й можливості та додаткові фінансові ресурси.

Наша основна задача сьогодні – це не лише допомога громадам, які вже об’єднались, а й роз’яснення ситуації тим, хто цього потребує. Реформа децентралізації діє в нашій країні вже не перший рік, але все одно є ті, хто ще має сумніви та не до кінця розуміє її переваги. Сподіваюсь, що наші території не втратять можливостя створення умов для забезпечення свого  сталого розвитку та ефективного управління», - зазначив посадовець.

Нагадаємо, що за Перспективним планом об’єднана Пологівська територіальна громада передбачає поєднати 37 населених пунктів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...