Херсонські аграрії матимуть право на оренду 14 земельних ділянок
Херсонські аграрії матимуть право на оренду 14 земельних ділянок

Фахівці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області склали перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які виставляються на торги у квітні. Про це повідомляє "МОСТ".

До нього увійшли 14 земельних ділянок у 7 районах області, 12 з яких призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, а 2 - для ведення фермерського господарства.

По 3 земельні ділянки пропонується для оренди строком на 7 років у Великоолександрівському та Іванівському районах, по 2 - у Горностаївському, Каланчацькому і Нижньосірогозькому, по одній - в Олешківському та Чаплинському районах. Загальна площа пропонованої для оренди землі складає понад 773 га. Загальний стартовий розмір річної орендної плати за ці ділянки - понад 733,5 тис. гривень. Стартова відсоткова ставка - 4% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Претенденти на участь у земельних торгах повинні за три робочих дні до їх проведення подати заяву про участь виконавцю торгів, а також сплатити реєстраційний і гарантійний внески.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...