В Парижі розпочався розгляд справи «Ощадбанку» проти Росії
В Парижі розпочався розгляд справи «Ощадбанку» проти Росії

В понеділок в Парижі розпочалися усні слухання у справі "Ощадбанку" до Російської Федерації, сума вимог становить мільярд доларів. Про це повідомляє прес-служба банку.

Від Ощадбанку у слуханнях беруть участь: Андрій Пишний – голова правління, Андрій Пожидаєв – директор департаменту реструктуризації заборгованості та стягнення, Ірина Мудра – начальник управління реструктуризації заборгованості, Ірина Кірєєва – заступник начальника управління реструктуризації заборгованості. Позицію Ощадбанку представляють зовнішні юридичні радники – компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP та українська юридична фірма «Астерс».

Слухання проходять у приміщенні Міжнародної торгово-промислової палати (ICC). Очікується, що вони триватимуть до трьох днів. Представники РФ відмовились від участі у слуханнях, хоча їх було належним чином поінформовано.

«Ощадбанк докладає всіх зусиль, щоб сформувати сильну позицію та повністю представити свій позов проти Російської Федерації. В матеріалах справи понад 4 тис. сторінок, а доказова база містить повне і аргументоване підтвердження юридичної позиції банку. Позов Ощадбанку – перший позов щодо втрати активів у Криму, який буде заслухано не тільки щодо юрисдикції, а також по суті та оцінці втрат», – прокоментував Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Сума вимог включає як вартість втрати активів, так і вартість втрати бізнесу, і становить понад $1 млрд.

Після завершення усних слухань очікується, що Трибунал перейде до обговорення та прийняття рішення, що займе певний час.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...