Зерновикам дозволять працювати без печаток
Зерновикам дозволять працювати без печаток

Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №4194 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями". Йдеться у повідомленні «Аграрного тижня.Україна».

Скасування печаток торкнеться не всіх громадян, а лише суб’єктів господарювання. Тобто тої фізичної та юридичної особи, яка займається діяльністю з виробництва, реалізації, придбання товарів, іншою господарською діяльністю.

Законопроектом вноситься зміна до Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні».
У кожній з двох частин подвійного складського свідоцтва мають бути однаково зазначені підпис уповноваженої особи зернового складу. Раніше обов'язково потрібна була печатка. Також печатка не потрібна у разі отримання кредиту.

За заставним свідоцтвом обидві частини подвійного складського свідоцтва на зерно повинні містити найменування (ім'я) і місцезнаходження (місце проживання) юридичної особи (громадянина), що видала кредит, дату видачі й розмір кредиту, умови, на яких він виданий, і підпис уповноваженого працівника юридичної особи (громадянина). Термін видачі кредиту не повинен перевищувати терміну зберігання зерна", – йдеться у законі.

Також вилучається використання печаток у взаєминах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування. Так, згідно із змінами до закону, використання печаток тепер не обов’язкова вимога до визнання документу, угоди дійсними. Виключається навіть можливість визнати такий документ недійсним у зв'язку з відсутністю печатки. 

Документом встановлюється адміністративна відповідальність за вимагання державним органом або органом місцевого самоврядування наявності печатки на офіційному документі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...