Шевкі Аджунер: Тарас Кутовий рухається в правильному напрямку в реформуванні АПК
Шевкі Аджунер: Тарас Кутовий рухається в правильному напрямку в реформуванні АПК

Голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер підтримує курс реформ в АПК міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового. Про це він повідомив сьогодні в ексклюзивному інтерв'ю Latifundist.com.

«У нього висока мотивація, він працює над підвищенням конкурентоспроможності АПК. Я знаю, що йому надається допомога в рамках Програми групи підтримки реформ, яка здійснюється спільно з ЄБРР і ЄС», — пояснив Аджунер.

Він розповів про суть даної програми: «Вона передбачає виділення значних фінансових ресурсів і експертну допомогу для Мінагропроду, щоб рухатися вперед в цьому секторі — з земельною реформою, підвищенням експортного потенціалу АПК, вдосконаленням фітосанітарних кваліфікацій, боротьбою з африканською чумою свиней та іншого».

На думку голови представництва ЄБРР в Україні, міністр також займається реалізацією програм підвищення ефективності самого відомства.

Це ми називаємо компонентом реформування державного управління в рамках даної програми. Безумовно, він рухається в правильному напрямку, за нашого сприяння і допомоги з боку ЄС. Ми завжди готові підтримати пана Кутового, тому що АПК — ключовий сектор для України. Ми також готові надавати необхідну допомогу в питанні приватизації державних сільськогосподарських підприємств. Я знаю, що міністр планує певні дії в цьому напрямку, і ми співпрацюємо з Фондом держмайна (ФДМ) з даних питань», — підсумував Аджунер.

Нагадаємо, що перелік ключових реформ в АПК Тараса Кутового представлений в його стратегії «3+5».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...