Україна та Словенія підписали меморандум про співпрацю у лісовій сфері
Україна та Словенія підписали меморандум про співпрацю у лісовій сфері

Сьогодні, 22 березня, т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, у присутності Посла Словенії в Україні Наташі Прах, підписала меморандум про співпрацю у галузі лісового господарства з директором Лісової служби Словенії Дамяном Ораземом. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Відтепер, ми з нашими словенськими колегами будемо співпрацювати щодо удосконалення ведення лісового господарства. Наші партнери повністю підтримують те, що реформа має бути комплексною і правила ведення господарства мають бути єдиними для всіх лісокористувачів», - зазначила Юшкевич.

Меморандум передбачає співпрацю між Україною та Словенією стосовно охорони та захисту лісів, лісової генетики, досліджень ґрунтів та екології. Окрім того, меморандум має на меті зменшення впливу змін клімату та адаптації до його змін у лісовому секторі, у тому числі заходів щодо попередження стихійних лих.

Також, меморандум націлений на впровадження ефективних та екологічно безпечних технологій для лісоуправління та підвищення кваліфікації лісівників, у тому числі впровадження наближеного до природи лісівництва та збереження біорізноманіття лісів.

Окремим питанням меморандуму є підвищення екологічної обізнаності суспільства, освіти та розвитку екологічної культури населення щодо питань збалансованого лісоуправлінння.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 березня 2019
Україна та Республіка Словенія розширять співпрацю у сфері АПК
Україна та Республіка Словенія обговорили стан і перспективи розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці в галузі АПК. Йшлося...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...