Мінагрополітики та Ексімбанк КНР обговорили реалізацію зернового проекту
Мінагрополітики та Ексімбанк КНР обговорили реалізацію зернового проекту

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева зустрілась з віце-президентом Експортно-Імпортного Банку КНР Юаньом Синьюнєм. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Під час зустрічі обговорювалась реалізація двостороннього зернового проекту, який виконується Державною продовольчо-зерновою корпорацією України та китайською корпорацією ССЕС. На сьогодні цей проект є наймасштабнішим в аграрній сфері між двома країнами.

Позиція Міністерства дуже чітка: успіх даного проекту можливий лише за умови постійної координації наших наступних кроків за тими напрямками використання кредиту, які вже є на сьогодні схваленими китайською стороною», – прокоментувала Трофімцева.

Заступник міністра наголосила на важливості подальшого активного діалогу двох сторін з метою успішної реалізації даного проекту, та подякувала пану Синьюню за конструктивну позицію у вирішенні робочих питань.

Зі свого боку, Пан Юань Синьюнь високо оцінив роботу Міністерства та ДПЗКУ в процесі вирішення тих питань, які виникли в процесі реалізації проекту. Він зазначив, що Ексімбанк Китайської Народної Республіки готовий до гнучкого підходу у подоланні перепон, які могли б заважати успіху проекту.

Лише спільні зусилля з двох сторін дадуть відповідний результат, на який очікують наші країни від реалізації проекту. Ми і надалі зацікавлені в активній співпраці з Україною, знаючи її надзвичайно важливу роль як аграрного гравця в Європі і світі», – резюмував пан віце-президент Ексімбанку КНР.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...