Мартинюк у Вашингтоні розказує про ескпертизу українських земель
Мартинюк у Вашингтоні розказує про ескпертизу українських земель

Україна запровадивши низку прогресивних механізмів та інструментів у сфері управління земельними ресурсами, значно підвищила ефективність використання земель та продовжує працювати над вдосконаленням системи. Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк під час виступу на міжнародній конференції Світового банку з питань земельних відносин і бідності, яка 20 березня розпочалась у Вашингтоні.

Зокрема, у рамках пленарного засідання, присвяченого найкращим світовим практикам з управління землями, українська делегація презентувала проміжні результати проекту з дистанційного зондування земель — відстеження їх фактичного використання, що реалізується за підтримки Світового банку. Механізм зондування відпрацьовується на базі двох районів у різних агрокліматичних зонах —Білоцерківського та Снігурівського. Перші результати вже демонструють порушення в звітності, як у частині цільового використання ділянок, так і зловживання в його межах.

Поширення системи зондування на всю країну дозволить значно збільшити ефективність використання земельних ресурсів, мінімізувати тіньовий сегмент на агроринку та підвищити доходи місцевих бюджетів, — відзначив Максим Мартинюк. — Це один з найбільш ефективних інструментів для підвищення прозорості в земельних відносинах».

За його словами, оскільки реалізовані раніше проекти в сфері управління землями — зокрема, впровадження системи моніторингу стану земельних відносин — забезпечили прозорість та відкритість інформації, та, з огляду на стратегічне значення земельних ресурсів для держави, український Уряд визначив роботу над оптимізацією та вдосконаленням цієї галузі як пріоритетну.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...