Українська продукція птахівництва повернеться в Ізраїль за кілька місяців
Українська продукція птахівництва повернеться в Ізраїль за кілька місяців

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) розраховує, що питання експорту українських яєць до Ізраїлю буде вирішено впродовж найближчих місяців. Про це повідомила прес-служба відомства з  посиланням на слова голови Володимира Лапи. 

«16 березня Держпродспоживслужба направила листа Ветеринарній службі при Міністерстві сільського господарства та розвитку села Ізраїлю з інформацією про заходи з профілактики та ліквідації сальмонельозу в Україні, а також запит на зняття обмежень на експорт до Ізраїлю вітчизняних яєць та яєчної продукції», – сказано  в прес-релізі.

За словами Володимира Лапи, впродовж минулого року Держпродспоживслужба провела ряд зустрічей з ізраїльською стороною, під час яких було надано вичерпну інформацію про ситуацію з сальмонельозом в України та заходи боротьби з цим захворюванням.

Нещодавно ізраїльська сторона звернулася до нас з проханням проінформувати про основні елементи виконання сальмонельозної програми, яка діє в Україні, зокрема, про результати виконання цієї програми за 2016 рік. Відповідний лист з оновленою інформацією про заходи з профілактики та ліквідації сальмонельозу в Україні був підписаний вчора, 16 березня, та направлений нашим ізраїльським колегам. Також ми направили запит на зняття з України експортних обмежень на постачання до Ізраїлю яєць та яєчної продукції. Не виключено, що наші колеги захочуть приїхати і подивитися ситуацію зсередини – тоді ми їх із задоволенням приймемо. Сподіваюся, що у будь-якому разі це питання буде вирішено протягом весняних місяців», – підсумував він.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...