Продовжує діяти регіональний принцип експорту птиці до ЄС
Продовжує діяти регіональний принцип експорту птиці до ЄС

Статус експорту продукції птахівництва до ЄС не змінювався. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Рішенням Комісії від 27 січня 2017 року Європейським Союзом було визнано застосування принципу регіоналізації та заходи щодо зонування території України при виникненні грипу птиці.

«Заборона на експорт продукції птахівництва до ЄС діє лише для трьох областей, де були зафіксовані випадки захворювання на високопатогенний грип птиці. Рішення про регіоналізацію було прийнято у січні цього року. Ніяких інших рішень із того часу не приймалось», - повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Таким чином, на сьогодні продовжується експорт до ЄС м’яса птиці та продукції птахівництва з України за винятком Одеської, Херсонської та Чернівецької областей, де були зафіксовані випадки захворювання на високопатогенний грип птиці.

За інформацією Держпродспоживслужби, з початку 2017 року до країн-членів Європейського Союзу українські виробники поставили 363,5 т продукції птахівництва. Зокрема, до Естонії було поставлено м’ясо куряче вагою 58,4 т, до Нідерландів – 148,8 т, до Німеччини - 18,6 т, до Польщі - 126,7 т.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...