Для дрібних та середніх сільгоспвиробників збільшили держпідтримку
Для дрібних та середніх сільгоспвиробників збільшили держпідтримку

На сьогодні реформа держпідтримки дрібних та середніх сільгоспвиробників — один із важливих напрямків стратегії розвитку агропромислового комплексу. Про це йдеться в прес-релізі Мінагропроду.

«Завдяки зусиллям міністерства досягнуто державну підтримку на рівні 5,4 млрд грн на 2017 рік. Це в 20 разів більше, ніж у минулому році. Ще 300 млн грн буде спрямовано на здешевлення кредитів для аграріїв. Окрім того, для надання кредитів фермерським господарствам виділено 65 млн грн. І на майбутнє ми плануємо лише збільшувати ці цифри», — прокоментував міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Водночас у рамках політики Мінагропроду Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) як представник держави на українському зерновому ринку, спрямовує всі зусилля на посилення прямої співпраці з дрібними та середніми сільгоспвиробниками. Зокрема, свідченням розширення взаємодії ДПЗКУ з фермерами стало підписання у грудні минулого року Меморандуму про співпрацю з Аграрним Союзом України.

На сьогоднішній день ДПКЗУ пропонує українським сільгоспвиробникам вигідні та прозорі механізми співпраці, надає можливість доступу до розгалуженої інфраструктури елеваторних потужностей зернової корпорації на взаємовигідних умовах.

Зокрема, у рамках форвардної програми ДПЗКУ планує у два етапи проавансувати сільгоспвиробників на загальну суму у понад 1 млрд грн, закупивши до 200 тис. тонн продовольчої та фуражної пшениці, 200 тис. тонн кукурудзи та до 150 тис. тонн ячменю і сої.

Паралельно з форвардною програмою закупівель зернових майбутнього врожаю у ДПЗКУ наразі діє програма закупівель зерна за подвійними складськими свідоцтвами. Ця програма дає можливість виробнику отримати частину коштів у день оформлення заставного свідоцтва. Решту виробник отримає протягом 60 днів після дня оформлення свідоцтва.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...