Лідери світового ринку аміаку претендують на ОПЗ
Лідери світового ринку аміаку претендують на ОПЗ

Одним з претендентів на оренду Одеського припортового заводу і унікального терміналу з перевалки аміаку (кінцевої точки аміакопроводу Тольятті - Горлівка -Одеса) може стати американська компанія «Global AgriHub corp», афілійована з американським бізнесменом російського походження Сергієм Махлаем і компанією «Koch Nitrogen Company» братів Чарльза і Девід Кох. Про це повідомдяє Апостроф.

Сергій Махлай є мажоритарним акціонером, головою правління найбільшого російського виробника аміаку «Тольяттіазот». Махлай входить у другу сотню найбагатших бізнесменів Росії ($550 млн.).

Партнером Махлая в передбачуваній оренду ОПЗ виступить відома американська компанія «Koch Nitrogen Company» – один з найбільших у світі виробник і продавець добрив (активи в США, Канаді). У 2013 році журнал «Forbes» назвав корпорацію «Koch", в яку входить підрозділ "Koch Nitrogen company», другий за величиною приватною компанією США з річним оборотом 115 млрд. доларів.

Нагадаємо, в кінці грудня минулого року Кабінет міністрів прийняв розпорядження «Про погодження реструктуризації боргу ПАТ «Одеський припортовий завод» перед НАК» Нафтогаз України». У пояснювальній записці прогнозується передача ОПЗ в оренду в першому кварталі 2017 року.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...