Аграрії просять депутатів змінити законопроект по безпеці харчових продуктів
Аграрії просять депутатів змінити законопроект по безпеці харчових продуктів

Аграрні галузеві асоціації звернулися до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України з проханням якнайшвидше внести пропозиції та поправки до законопроекту №0906 «Про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин» та підтримати його для внесення на голосування у Верховній Раді. Про це повідомляє сайт infoindustria.com.ua.

Зміни до законопроекту прагнуть внести не лише українські аграрії, а й представники ЄС. Так, з проханням про внесення змін до даного законопроекту до депутатів звернулася глава Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

Документ був розроблений за участі експертів Європейського Союзу та гармонізований з базовим європейським законодавством в цій сфері — Регламентами ЄС № 854/2004, № 882/2004, № 669/2009, Директивою Ради ЄС № 97/78/EC. Ухвалення законопроекту дозволить українським сільгоспвиробникам надати гарантії щодо наявності державного контролю процесів здоров’я та благополуччя тварин. Як наслідок, вони зможуть гарантувати високу якість української продукції тваринного походження для подальшого експорту до ЄС та інших країн світу.

Звернення підписали Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», ГС «Аграрний союз України», Асоціації фермерів та приватних землевласників України, ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор», ВГО «Українська аграрна конфедерація», Асоціації виробників Молока України, Асоціації «Свинарі України», Асоціації «Союз птахівників України», Корпорації «Тваринпром», Асоціації спеціалістів ветеринарної медицини України, ГС «Вівчарство та козівництво України».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...