Збільшено до 20% компенсацію за купівлю української техніки
Збільшено до 20% компенсацію за купівлю української техніки

 

Компенсація за придбання сільгосптехніки українського виробництва збільшено з 15% до 20%. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Такі зміни розміру часткової компенсації були затверджені під час засідання Кабінету міністрів України, сьогодні, 1 березня.

«Ми збільшили компенсацію за українську техніку з 15% до 20%. Дякую асоціаціям за спільні важливі доопрацювання та Уряду за підтримку. Вважаю, що такі зміни ще більше стимулюватимуть виробництво саме української якісної сільгосптехніки», - повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Для отримання компенсації за техніку виробнику достатньо буде подати до державного банку заявку та підтверджуючі документи про придбання техніки. Після отримання відповідних документів Мінагрополітики у місячний строк перераховує кошти державному банку, який в одноденний термін компенсує сільгоспвиробнику 20% від вартості придбаної техніки без ПДВ.

Також Порядком визначається створення переліку техніки та виробників (відповідною комісією при Мінекономрозвитку), на які буде поширюватися дія компенсації вартості. Перелік техніки та виробників, після його створення, буде розміщено на сайтах Мінекономрозвитку та Мінагрополітики.

Ми прагнемо, щоб підтримка аграріїв була системною та комплексною. Прагнемо створювати ті умови, при яких і виробники техніки, і аграрії мають стимул розвиватися. І у такий спосіб розвивати всю аграрну галузь», - зазначив він.

Нагадаємо, запропонована підтримка у 20% буде діяти у 2017 році для підприємств, які мають ступінь локалізації 35%, у 2018 - 45%, у 2019 - 55%, у 2020 - 60%.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...