Розвиток тепличної галузі цікавий для українського агровиробника
Розвиток тепличної галузі цікавий для українського агровиробника

Розвиток тепличного виробництва в Україні може стати одним із цікавих нішевих напрямків бізнесу для українського аграрного виробника. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час «VI голландсько-українського форуму з тепличної індустрії».

«Сьогодні Україна стала одним з великих виробників таких базових культур, як зернові та олійні. Але головним завданням для нас є економічно обґрунтована диверсифікація товарної структури виробництва та експорту, а також розвиток ринків збуту. А продукція тепличної галузі – це цікава ніша, яка, до того ж, допомагає забезпечувати споживача корисними продуктами харчування», - про це заявила заступник міністра.

За її словами, сьогодні в Україні є 48 потужних промислових тепличних господарств. Але обсяг виробленої продукції в теплицях є далеко не достатнім для забезпечення внутрішнього попиту. Якщо брати ситуацію на ринку на поточний момент, українська теплична продукція займає не більше 20% ринку, в пік сезону – біля 50%, а решта – це імпорт.

Тепличне господарство створює довший ланцюг виробництва, який потребує високої технологічності. Починаючи з використання якісного насіння, будівництва самого комплексу, первинної переробки і доведення продукції до товарного вигляду для кінцевої реалізації. Але такий ланцюг може існувати лише у промислових тепличних господарствах, які вкладаються в енергозберігаючі технології, в забезпечення якості продукції та необхідну сертифікацію», - зауважила Трофімцева.

За словами заступника міністра, незважаючи на порівняно високі інвестиції, необхідні для започаткування тепличного бізнесу, та відносно невисоку рентабельність, спостерігаємо відкриття нових комплексів, у тому числі, за участі іноземних інвесторів.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

26 березня 2018
В Україні стартував сезон місцевих тепличних томатів
У вітчизняні магазини почали надходити перші в цьому сезоні дрібнооптові партії томату з місцевих тепличних комбінатів. Про це пише...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...