«Батьківщина» добиватиметься затвердження стратегії розвитку фермерства — Тимошенко
«Батьківщина» добиватиметься затвердження стратегії розвитку фермерства — Тимошенко

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко взяла участь у 26 з’їзді Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

Юлія Тимошенко зазначила, що підтримка парламентом пакету законопроектів щодо фермерства стане умовою голосування її фракції за новий технічний уряд.

«Через три тижні буде спроба відправити цей уряд у відставку. Розуміючи, що суспільство цей уряд не терпітиме, буде спроба призначити новий технічний уряд. І дуже вірогідно, що такий технічний уряд буде сформований і нашій фракції також висуватимуть умови щодо входження в нову коаліцію нового уряду. Фракція не увійде в нову коаліцію й не проголосує за нового прем’єра, поки наші вимоги не будуть втілені в життя: спочатку пакет фермерських законів, а потім – голосування за новий уряд!» – розповіла народний депутат.

Лідер фракції упевнена, що учасники зібрання у тісній співпраці з народними депутатами мають невідкладно сформувати чіткі вимоги від союзу фермерів, які «Батьківщина» оголосить публічно.

Юлія Тимошенко вважає, що сьогодні вкрай необхідно змусити уряд і парламент  затвердити план-стратегію розвитку фермерства.

«Країна, яка має найродючіші землі у світі не має стратегії розвитку фермерства!» – обурилася політик.

На виконання цього плану лідер фракції запропонувала розробити пакет законопроектів: «Потрібно позбутися хаосу в оподаткуванні та вимагати для фермерських господарств єдиний податок на землю на один гектар».

Юлія Тимошенко також закликала сформувати концепцію поводження з власністю на землю.

«Їх план простий: знекровити вас повністю, фінансово, забрати все, зробити абсолютно збитковою вашу діяльність, позбавити кредитів, а потім запровадити продаж землі на відкритих аукціонах. І всі світові корпорації прийдуть сюди скупати найдорожче, що в нас лишилось, і в них будуть трильйони, а у нас інколи гривні в кишені немає», – сказала вона.

На думку народного депутата, Україна має великий потенціал для розвитку фермерства.

«Вони сьогодні не знають, як гривню зміцнити? Дайте пільгові кредити на переробку сільгосппродукції, на нормальну обробку землі і в нас не буде проблем зі стабільністю гривні, бо та валюта, яка може прийти завдяки вашій співпраці з урядом, може перевищити доходи металургійного, хімічного комплексів. Ви – скарб України!» – заявила лідер «Батьківщини», звертаючись до учасників зібрання.

Вона закликала фермерів підключитись до розробки законів, які скасують зміни до податкової системи щодо фермерів: «Ми маємо сформувати разом з вами пакет законопроектів про підтримку обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів, які мають бути профінансовані з бюджету».

Також Юлія Тимошенко запропонувала фермерам терміново, до голосування за новий уряд, зібрати великий форум фермерів України для того, щоб затвердити пакет вимог до нового Кабміну  та провести всі ці законодавчі ініціативи через профільний аграрний Комітет ВР.

«Вони повинні побачити, що 40 тисяч людей, які прокидаються щодня о 5-й ранку, які будують продовольчу безпеку країни, що вони є і що вони мають свої вимоги!» – наголосила лідер «Батьківщини».

Тимошенко також зазначила, що в країні має бути розроблена спеціальна програма, згідно з якою фермерське господарство, при бажанні пайовиків, може викупити землю. А держава має надати пільговий довгостроковий кредит з мінімальним відсотками на викуп землі.

«Але в жодному разі землю не можна виносити на продаж, на аукціони. І взагалі, потрібно поставити на референдум питання продажу сільськогосподарської землі і 99% буде проти. Не дай Боже наша земля піде монополіям, світовим чи українським. Ми з вами недоотримаємо  десятки мільйонів робочих місць», – запевнила вона.

Аграрії підтримали її пропозиції і під час своїх виступів на з’їзді нагадали, що навіть за часи кризи 2009 року Кабінет міністрів на чолі з Юлією Тимошенко не скорочував пільги для селян, започаткував практику пільгового кредитування аграріїв та програму з видачі земельних сертифікатів.

Зі свого боку Юлія Тимошенко наголосила на необхідності проведення парламентських слухань щодо проблем фермерства, а також пообіцяла порушити питання підтримки українських фермерів на зустрічі депутатів Верховної Ради з європейськими колегами, яка відбудеться 1-2 березня в Брюсселі.

AgroPolit.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 березня 2016
"Батьківщина" висунула 5 умов по новому уряду — Соболєв
Фракція не збирається висувати своїх кандидатів в новий Кабмін. "Батьківщина" не буде претендувати на жодну посаду в уряді або в керівництві...
24 березня 2016
Тимошенко підтримає кандидатури Гройсмана і Яресько на пост прем'єра — Лещенко
Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко дала письмові гарантії президенту Петру Порошенко підтримати на пост прем'єр-міністра обидві кандидатури,...
14 березня 2016
Уряд зобов’язаний негайно повернути фермерам відібрані пільги — Тимошенко
Фракція «Батьківщина» наполягає на негайному скасуванні антифермерських законів. Про це заявила лідер «Батьківщини»...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...