В 2017 році очікуються великі втрати від АЧС
В 2017 році очікуються великі втрати від АЧС

Темп розповсюдження АЧС в Україні набирає обертів, а відтак потрібно шукати шляхи для збереження поголів'я та підтримки тваринницьких підприємств. Про це у рамках Дня Франції в Україні на виставці «Зернові технології» повідомив президент Асоціації «Свинарі України» Артур Лоза.

«Зараз ми з вами говоримо, а десь може знову трапився черговий випадок АЧС. Тому в цьому році ми будемо мати безпрецедентний рівень африканської чуми свиней», — зазначив він.

Нині триває пошук методів та шляхів, які б дозволили у таких умовах зберігати свій експортний потенціал. Одним з таких варіантів є система компартментів.

Введення такого статусу засвідчує біологічну безпеку підприємства. З введенням такого статусу підприємства матимуть особливий підхід при реєстрації випадків АЧС і зможуть зберегти свої експортні канали», — говорить Артур Лоза.

kurkul.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...