Експорт аграрної продукції збільшився на $4 млрд
Експорт аграрної продукції збільшився на $4 млрд

За даними Державної служби статистики України, експорт товарів аграрної галузі у 2016 році склав $15,2 млрд, що на $4 млрд більше ніж у 2015 році. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Доля сільськогосподарської продукції в загальному експорті країни сягнула 42%.

Найбільше зростання експорту спостерігалося у зовнішніх постачаннях жирів та олії тваринного або рослинного походження – на 20% у порівнянні із попереднім періодом. Абсолютний показник за цією категорією склав майже $4 млрд. Найбільше у грошовому еквіваленті було експортовано продуктів рослинного походження – на понад $8 млрд. У тому числі експорт зернових культур склав $6 млрд.

Окрім того, у 2016 році було поставлено за кордон готових харчових продуктів на $2,45 млрд та живих тварин з продуктами тваринного походження на $0,78 млрд.

За той самий період до України було імпортовано аграрної продукції на $3,89 млрд, що більше 2015 року на $0,59 млрд. Зокрема було імпортовано: живих тварин та продуктів тваринного походження на $0,62 млрд; продуктів рослинного походження на $1,3 млрд; жирів та олії тваринного або рослинного походження на $0,25 млрд; готових харчових продуктів на $1,7 млрд.

Відтак, у 2016 році сформовано позитивне зовнішньоторговельне сальдо за товарами сільськогосподарської галузі у $11,4 млрд.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...