При купівлі української техніки буде відшкодовуватись 15% вартості
При купівлі української техніки буде відшкодовуватись 15% вартості

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів було схвалено рішення щодо компенсації вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання у розмірі 15%. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Запропонована підтримка у 15% буде діяти у 2017 році для підприємств, які мають рівень локалізації 35%. У 2018 році - 45%, у 2019 - 55%, у 2020 - 60%. Тобто, завдяки цим рішенням, ми прагнемо підтримувати саме українське виробництво техніки. Хочемо досягнути, щоб рівень локалізації до 2020-го року складав 60%», - повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Важливість підтримки українського виробництва техніки відзначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи відповідні рішення.

Ми хочемо, щоб техніка вироблялася максимально з українських компонентів. Це дасть можливість нам створити тисячі робочих місць в секторі і суміжних секторах», - наголосив прем’єр-міністр.

Міністр нагадав, що відповідно до розподілу бюджету-2017 для АПК, на підтримку машинобудування виділяється 550 млн грн (це 10% від загальної суми бюджету). На наступний рік – 15% і відповідно 900 млн грн.

У 2019 році підтримка машинобудування складатиме вже 20%. Тобто ми зможемо вийти на рівень більше ніж на 1 млрд для сільгоспвиробників. Я думаю, що це повинно дати дуже позитивний ефект для виробництва та розвитку сектора в цілому», - зазначив очільник міністерства.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...