Світовий банк допоможе писати лісову рформу
Світовий банк допоможе писати лісову рформу

Світовий банк вивчить можливість підтримки проекту з інвентаризації лісів в Україні. Про  це написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич. За  її словами, проект з обліку лісів в Україні, розроблений Державним агентством лісових ресурсів, може бути потримати Світовим банком.

«Ми домовилися, що експерти Світового банку розглянуть підготовлене нами технічне завдання для здійснення повноцінного обліку українських лісів. Вони зі свого боку приєднаються до цього проекту, який ми починаємо з австрійцями. Зокрема, нададуть пропозиції за міжнародними стандартами обліку і технічної допомоги з його проведення», – пише Юшкевич.

За її словами, маючи достовірну інформацію про облік лісів, Держлісагентство зможе удосконалити державний лісовий кадастр, забезпечити постійний моніторинг діяльності лісового господарства за допомогою засобів дистанційного зондування землі. Крім того, Світовий банк  також надасть експертну допомогу для розробки і впровадження Національної лісової програми.

Основне питання – комплексна реформа лісового господарства. Представники Світового банку підтримали наше бачення в цьому питанні. Домовилися, що вони будуть надавати свою допомогу як на стадії розробки реформування, так і при впровадженні», – підкреслила вона.

 

Міністр аграрної політики  і продовольства Тарас Кутовий  після зустрічі з представниками місії Світового банку на чолі з головним експертом Ендрю Мічелом та експертом Валері Хікей повідомив, що вже створено робочу групу для обговорення питань щодо формування підходів до управління лісовими ресурсами.

 Реформування лісового сектору є одним із пріоритетів у роботі міністерства. Питання гостре, дискусійне і складне у плані соціального напруження. Є багато думок, багато розбіжностей і неправильних тлумачень. Тому нам дуже важливо комунікувати, правильно пояснювати мету реформ і залучати усіх зацікавлених сторін. І що головне – нам треба рухатися вперед, щоб обговорення не залишись просто словами», – зазначив він.

За словами Тараса Кутового, в питанні реформування лісового господарства вже є багато напрацювань і зараз на платформі Світового банку ведуться переговори з європейськими експертами, аби створити єдине бачення подальшого розвитку галузі.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 січня 2017
Підписано наказ для боротьби з незаконним експортом лісу
Т. в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич підписала наказ, який зобов’язує керівників державних підприємств, які...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...