Кутовий просить Раду затвердити 11 аграрних законопроектів
Кутовий просить Раду затвердити 11 аграрних законопроектів

Міністерство аграрної політики та продовольства України звертається до парламенту протягом прийняти 11 законопроектів протягом цієї сесії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Список законопроектів:

№5445 від 23.11.2016 «Про демонополізацію та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі». Проект Закону спрямований на проведення прозорої та конкурентної приватизації підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, що забезпечить додаткове надходження коштів до Державного бюджету України, сприятиме залученню інвестицій в розвиток і модернізацію підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, сприятиме детінізації ринку спирту та лікеро-горілчаної продукції.

№5448 від 24.11.2016 «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Положеннями проекту Закону регламентовано вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, чітко встановлено основні засади здійснення порядку сертифікації органічного виробництва, а також вимоги до органів сертифікації.

№5293 від 20.10.2016 «Про дитяче харчування». Метою проекту Закону є удосконалення законодавства у сфері дитячого харчування для забезпечення подальшого розвитку українського виробництва цієї продукції. Це передбачається досягти шляхом прийняття нової редакції Закону України «Про дитяче харчування» та внесення змін до законів України «Про охорону дитинства», «Про дошкільну освіту», «Про пестициди та агрохімікати».

№6017 від 03.02.2017 Про внесення змін до Закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо порядку оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері ведення Державного земельного кадастру. Метою проекту Закону є запровадження механізму оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері ведення Державного земельного кадастру в адміністративному порядку, спрощення процедури врегулювання спорів та розгляду скарг, пов’язаних з веденням Державного земельного кадастру, врегулювання питання щодо забезпечення контролю за прийняттям відповідних рішень у сфері ведення Державного земельного кадастру.

№4532 від 27.04.2016 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру». Проект Закону розроблено з метою відміни Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» як такого, що не виконав поставлених завдань, не сприяє сталому функціонуванню бурякоцукрової галузі на ринкових засадах та не забезпечує подальшого розвитку галузі, та Закону України «Про внесення зміни до статті 5 Закону України «Про державне регулювання імпорту сільсько-господарської продукції», яким відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» передбачена норма щодо обов’язкових мінімальних цін на реалізацію (продаж) цукрових буряків для виробництва цукру квоти «А».

№4570 від 04.05.2016 Про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» (щодо уточнення деяких термінів та понять). Метою розробки проекту Закону є внесення змін та доповнень до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», а саме заміна термінів та доповнення поняття «сільськогосподарський страховий ризик» у відповідності із Законом України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів».

№4569 від 04.05.2016 «Про внесення змін до Закону України «Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину» (щодо підвищення ефективності ведення галузі). Метою прийняття проекту Закону є: підвищення економічної зацікавленості вітчизняних товаровиробників у вирощуванні худоби; підвищення економічної ефективності галузі скотарства та вівчарства; забезпечення законодавчого вирішення питання реалізації продукції вітчизняного виробництва на зовнішні ринки збуту; диверсифікація ринків збуту українських аграрних продуктів; збільшення надходження до державного та місцевих бюджетів за рахунок підвищення ефективності виробництва.

№4558 від 04.05.2016 «Про внесення змін до статей 256 і 285 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо електронної копії постанови суду)». Метою проекту Закону є забезпечення механізму обміну інформацією щодо винесених судами постанов про адміністративні правопорушення, а також забезпечення доведення постанови суду про адміністративне правопорушення до уповноваженої посадової особи, яка склала протокол.

№4611 від 06.05.2016 «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами». Метою проекту Закону є встановлення правових та організаційних засад обігу предметів і матеріалів, призначених для безпосереднього або опосередкованого контакту з харчовими продуктами для збереження здоров’я споживачів та захисту їх інтересів, а також адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері безпечності харчових продуктів.

№4589 від 04.05.2016 «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпечності харчових продуктів». Метою проекту Закону є урегулювання відносин між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів, і визначення порядку забезпечення безпечності та якості харчових продуктів, що виробляються, вводяться в обіг та перебувають в обігу, ввозяться (пересилаються) на митну територію України та/або вивозяться (пересилаються) з неї; здійснення формування конкурентного середовища у сфері безпечності харчових продуктів.

№4531 від 27.04.2016 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності Гарантійного фонду виконання зобов’язань за складськими документами на зерно». Основною метою прийняття проекту Закону є скасування Гарантійного фонду як інституту, що не відповідає сучасним реаліям та очікуванням функціонування ринку зерна.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...