АПУ допомагає рейдернути фермера-бельгійця?
АПУ допомагає рейдернути фермера-бельгійця?

Господарство «Кріс-Віт Україна» вже більше року бореться з рейдерськими атаками. Вперше незаконно збирати урожай із земель бельгійського інвестора Крістофа Конінгса почали у 2015 році. Про це повідомила дружина підприємця Вікторія Конінгс у екслюзивному коментарі Kurkul.com.

«Кріс-Віт Україна» обробляє землі у Одерадівському районі Волинської області.

Жінка зазначає, що проблеми почалися з приходом у їхнє село підприємства «Україна-Баїв».

«Вони просто виходили і своєю технікою засівали наші землі. Коли ми викликали поліцію, правоохоронці нічого не робили. Ми намагалися по-мирному вирішити ситуацію, але порівняно з нами «Україна-Баїв» досить велике господарство. У них набагато більший технічний і людський ресурс. З тих 450 га землі, які ми обробляли у 2015-2016 році наразі залишилося всього 220 га. 26 березня 2016 року розпочато кримінальне провадження щодо незаконного захоплення наших земель, але досі реальних зрушень немає», — коментує Конінгс.

Вона переконана, що інтереси рейдерів лобіює сільський голова с. Одеради, а також до справи причетна Аграрна партія України.

Як тільки на посаду прийшов діючий голова Одерадівської сільської ради, він одразу ж почав лобіювати інтереси наших конкурентів. Ми знаємо, що голова Аграрної партії тісно пов’язаний із директором «Україна-Баїв». Та і людина, яка стоїть за цим підприємством — це голова осередку аграрної партії на Волині. Тому є такі припущення», — додає жінка.

Ситуацію з рейдерством на «Кріс-Віт Україна» розглянули сьогодні під час 10-ї чергової сесії Волинської облради. Депутат Валерій Діброва оголосив запит прокурору Волинської області Максиму Киричуку, в якому вимагає втрутитись в ситуацію та допомогти бельгійському інвестору.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...