Аграріям знову почали повертати ПДВ
Аграріям знову почали повертати ПДВ

Державна казначейська служба України від 1 лютого відновила відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) у зв'язку зі вступом в силу постанови уряду №26 «Про затвердження порядку ведення Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ» від 25 січня 2017 р. Про це повідомляється на офіційному порталі Держказначейства.

Відповідно до цієї постанови до 1 квітня 2017 р. продовжено термін бюджетного відшкодування за порядком, що діяв до 1 січня 2017 р. (на підставі узагальнених інформацій щодо обсягів сум бюджетного відшкодування ПДВ та висновків органів ДФС).

Зазначається, що 31 січня ДФС надала для виконання до Казначейства Узагальнену інформацію на загальну суму 6,82 млрд грн.

Станом на 9 годину 2 лютого органами Казначейства за наявності висновків органів Державної фіскальної служби України щодо бюджетного відшкодування ПДВ забезпечено виконання Узагальненої інформації на суму 2,18 млрд грн», — сказано у повідомленні.

Додається, що залишок невідшкодованих сум буде відшкодовано казначейством після надходження від органів Державної фіскальної служби України всіх висновків щодо бюджетного відшкодування ПДВ та наявності законодавчих підстав.

kurkul.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...