Фермерам Миколаївщини пропонують орендувати понад 4,6 тис. га земель
Фермерам Миколаївщини пропонують орендувати понад 4,6 тис. га земель

На Миколаївщині понад 4,60 тис. га земель пропонують придбати на правах оренди для ведення сільськогосподарського виробництва. Про це повідомляє прес-служба Держкадастру.

Cтаном на початок січня 2017 р. землевпорядники Миколаївщини сформували перелік із 219 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які можуть бути реалізовані на земельних торгах. Загальна площа земель становить 4,67 тис. га.

На земельних аукціонах бажаючим запропонують взяти в оренду наділи для ведення товарного сільськогосподарського виробництва строком на 7 років.

З початку 2017 р. на конкурентних засадах вже передали в оренду 42 земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 1,08 тис. га. Найбільше земель орендували на території Єланецького, Вознесенського, Новобузького та Снігурівського районів Миколаївської області.

Також продано права оренди на 4 земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 226,3 га на суму 197,41 тис. грн.

Стартовий розмір орендної плати на землі був визначений на рівні 886 тис. грн. За підсумками торгів кінцева вартість оренди склала 2,279 млн грн. Завдяки відкритій конкуренції між інвесторами до місцевих бюджетів Миколаївської області щороку додатково надходитиме майже 1,39 тис. грн від орендної плати за користування земельними ділянками», — зазначається у повідомленні.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...