Кутовий розповів про домовленості за підсумками візиту до Німеччини
Кутовий розповів про домовленості за підсумками візиту до Німеччини

У ході триденного візиту очільника Мінагрополітики до Берліну було досягнуто низку домовленостей за результатами двосторонніх переговорів з керівництвом аграрних міністерств Німеччини, Латвії, Литви, Угорщини, Чехії, Індії, Аргентини та комісаром ЄС з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Вже у лютому відбудеться візит міністра сільського господарства Чехії до України, а у квітні буде проведено Українсько-угорський агрофорум», - повідомив міністр Мінагрополітики Тарас Кутовий.

Серед інших домовленостей: напрацювання та підписання програми двостороннього співробітництва Україна-Латвія в галузі АПК; продовження співробітництва в форматі реалізації цільових проектів із Німеччиною; поглиблення співробітництва з Литовською Республікою, зокрема в галузі тваринництва; візит міністра аграрної політики та продовольства України до Індії та Аргентини з метою напрацювання конкретних напрямків співробітництва; проведення спільних заходів з ЄК щодо боротьби з АЧС; взаємодія з ЄК в питаннях ветеринарії та фітосанітарії; продовження роботи щодо адаптації українського законодавства в рамках проектів Twinning.

Він визначив головні завдання Мінагрополітики у міжнародній діяльності: популяризація української аграрної продукції у світі, представлення України як країни з великим аграрним потенціалом та можливостями, розширення доступу української аграрної продукції на ринок ЄС, залучення інвестицій до національного АПК.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...