Через АЧС на Харківщині знищили більше 100 свиней
Через АЧС на Харківщині знищили більше 100 свиней

У Харківській області в осередку виявлення вірусу африканської чуми свиней вилучили та знищили більше 100 свиней.

Про це повідомляє «УНІАН».

22 січня в приватному домоволодінні в селі Рідне (Іллічівка) загинуло дві свійські свині. Туша загиблої тварини була направлена на дослідження до Полтави.

Експертиза встановила, що причиною загибелі став вірус АЧС.

Триває проведення карантинних та протиепізоотичних заходів в осередку захворювання: визначені відповідні зони, із залученням співробітників ГУ Національної поліції у Харківській області та ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області забезпечено виставлення карантинно-дезінфекційного бар’єру на виїзді з села Рідне (Іллічівка).

«Для ліквідації надзвичайної події залучено 29 осіб та 8 одиниці техніки. Проводиться робота з облаштування ветеринарно-поліцейського посту. Із 3-кілометрової зони від осередку зараження вилучено та знищено шляхом спалювання 101 тушу свиней. Шкода, заподіяна населенню, встановлюється», — йдеться у повідомленні.
Згідно з прогнозами ФАО, збитки державного бюджету України через спалахи вірусу африканської чуми свиней в 2017 р. можуть становити понад 1,5 млрд грн.

Додається, що за даними Держпродспоживслужби, якщо існуюча тенденція до поширення АЧС збережеться, Україна до 2020 р. втратить понад 1,2 млн свиней, або 4 млрд грн, а непрямі витрати зростуть на 5-7,5 млрд грн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

30 січня 2017
На Херсонщині новий випадок АЧС
Уже другий спалах африканської чуми свиней стався на Херсонщині. Про це повідомляє Голос України. «Хвору на АЧС тварину виявили у приватному...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...