На Луганщині лісові махінації завдали державі збитків понад 5 млн грн
На Луганщині лісові махінації завдали державі збитків понад 5 млн грн

Заарештовано керівників Луганського обласного Управління лісового та мисливського господарства, які заподіяли державі збитки на суму понад 5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

За клопотанням слідчих прокуратури Луганської області під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні взято під варту начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства та директора Державного підприємства «Сєверодонецьке лісомисливське господарство» за вчинення ними кримінальних правопорушень, передбачених ст. 246 (незаконна порубка лісу) та ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України із можливістю внесення застави.

Нагадаємо, що вищевказані службові особи, виходячи за межі наданих їм прав та повноважень, в порушення Закону України «Про природно заповідний фонд України», протягом 2013-2015 років організували та здійснили незаконну порубку 15 653 дерев на території заповідного урочища «Шамраєва дача», чим завдали шкоду державі у розмірі понад 5 млн грн.

В ході проведення досудового розслідування прокуратурою Луганщини перевіряється причетність інших керівників лісогосподарських підприємств Луганської області до вчинення аналогічних злочинів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...