Кернел зацікавлений у акціях "Мрії" і збільшенні земельного банку
Кернел зацікавлений у акціях "Мрії" і збільшенні земельного банку

Одна з найбільших українських аграрних компаній Кернел, зацікавлена в покупці активів агрохолдингу "Мрія".

Про це повідомив голова Кернел Андрій Веревський, пише Liga.net.

Як наголошується, в разі успішного розміщення облігацій на 500 млн доларів компанія зможе реалізувати свою інвестиційну програму, зокрема, купити завод з переробки олійних і поповнити земельний банк на 200 тисяч га.

Як повідомляє видання Shareuapotential, в рамках roadshow майбутнього випускуєврооблігацій, 23 січня менеджмент Кернела провів конференц-дзвінок з потенційними інвесторами та кредиторами.

Веревський підтвердив, що кошти від розміщення облігацій будуть використані компанією для рефінансування існуючих зобов'язань, основна мета даного рефінансування - подовжити середній термін погашення зобов'язань.

Відзначається, що в разі успішного розміщення облігацій, Кернел зможе в повній мірі сконцентрувати свої зусилля на реалізації своєї інвестиційної програми.

Зокрема, Кернел планує збільшити потужності зернового портового терміналу в Чорноморську з 4 млн тонн річної перевалки до 8 млн тонн (бюджет - 120 млн доларів, з них близько 40 млн доларів буде освоєно в 2017 році), проект вже знаходиться на стадії реалізації.

Веревський повідомив, що Кернел зацікавлений в покупці активів Мрії (на даний момент попередня пропозицію знаходиться на розгляді акціонерів Мрії).

Також планується купівля заводу з переробки олійних з річною потужністю переробки 1-1,5 млн тонн (Кернел оцінює потенційні витрати на рівні до 200 млн доларів).

Веревський зазначає, що на сьогодні власники переробних підприємств в основному не готові продавати навіть активи, які працюють практично з нульовою рентабельністю (за вирахуванням вартості фінансування). Це вносить невизначеність щодо термінів реалізації планів Кернела з розширення своїх потужностей.

Крім того, заплановано збільшення земельного банку на 200 тисяч га (оцінка обсягу інвестицій - 150 млн доларів).

При цьому Веревський зазначив, що, враховуючи гарну врожайність і прибутковість роботи аграріїв в поточному році, поточна вартість сільськогосподарських підприємств в Україні знаходиться на досить високому рівні, що ускладнює реалізацію планів Кернела щодо збільшення його земельного банку в короткостроковій перспективі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 серпня 2016
КЕРНЕЛ, UKRLANDFARMING та МХП стали лідерами в аграрних рейтингах
НВ і Dragon Capital презентувала рейтинг найбільших агрокомпаній. Рейтинг розробив журнал «Новое Время». Лідером за розміром...
2 липня 2016
Кернел продовжив кредитну лінію на $ 215 млн ― джерело
Компанія «Кернел» продовжила річну відновлювану кредитну лінію, яку використовує для фінансування робочого капіталу експорту зернових...
15 травня 2016
"Кернел" в зв'язку з обшуком в штаб-квартирі компанії звернувся до керівництва України — офіційно
Агрохолдинг "Кернел", один з найбільших в Україні, вважає, що проведений 12 травня співробітниками СБУ обшук в центральному офісі компанії в центрі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...