Україна розвиватиме фермерство у співпраці з Латвією
Україна розвиватиме фермерство у співпраці з Латвією

Двосторонні українсько-латвійські відносини в аграрній сфері відіграють важливу роль в реформуванні АПК України та в процесі євроінтеграції.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з міністром сільського господарства Латвійської Республіки Янісом Дуклавсом у рамках глобального форуму з продовольства і сільського господарства, який проходить 20-29 січня у Берліні (Німеччина), повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Латвія є одним з надійних партнерів України, яка на системній основі здійснює допомогу та підтримку нашої країни на шляху реформ та євроінтергації. Зокрема, важливими напрямами співпраці для нас є питання розвитку фермерства, залучення досвіду реформування лісового господарства, взаємодія у рибному господарстві», - зазначив Тарас Кутовий.

Сьогодні відбувається тісне двостороннє співробітництво у сферах тваринництва (реалізація пілотного проекту в галузі молочного фермерства, використання досвіду латвійських науковців із селекційно-племінної роботи з метою запровадження у господарствах України ), рибного господарства (обговорюється можливість створення фонду підтримки рибної галузі України на прикладі того, що діє в Латвійській Республіці) та лісового господарства (адаптація законодавства до вимог ЄС, використання сучасних методик та нормативних документів ЄС).

Окремо, очільник українського відомства відзначив важливість співпраці між країнами в плані  розвитку органічного виробництва.

«Обмін досвідом щодо законодавчого забезпечення розвитку органічного виробництва в Латвійській Республіці, адаптація до європейським норм, порядок сертифікації та стандартизації органічної продукції дозволять нам активно рухатися на шляху до розвитку органічного виробництва в Україні», - прокоментував Кутовий.

Також міністри обговорили старт нового проекту TWINNING “Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин (ЗЗР) та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб”, який найближчим часом розпочне свою роботу у сфері фітосанітарії. Орієнтовний строк реалізації Проекту: січень 2017 – грудень 2018 або 24 місяці з дати початку проекту.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 липня 2017
Україна й Латвія співпрацюватимуть в області АПК
Україна зацікавлена у розвитку співпраці з Латвією в контексті розробленого проекту Програми двостороннього співробітництва Україна—Латвія в...
12 травня 2016
Кутовий про те як відродити фермерство — офіційно
Фермерство й досі, у потрібному Україні розумінні, не склалося. Про це в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com заявив міністр аграрної політики...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...