Відсутність реєстрів ДФС не дозволяє аграріям отримати ПДВ на спецрахунки
Відсутність реєстрів ДФС не дозволяє аграріям отримати ПДВ на спецрахунки

Державна казначейська служба не може перерахувати кошти на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств в установах банків. Про це повідомляє прес-служба Держказначейства.

Накладка у роботі казначейства стала через відсутність надісланих реєстрів з реквізитами спеціальних рахунків від Державної фіскальної служби України.

За інформацією казначейства, на 18 годину 16 січня 2017 р. таких реєстрів до казначейства не надійшло.

«Казначейством у регламентований час 16 січня 2017 р. здійснено розподіл коштів, що надійшли 13 січня 2017 р. на додаткові електронні ПДВ-рахунки сільськогосподарських підприємств, на їх електронні рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ для подальшого спрямування до держаного бюджету та на спеціальні рахунки таких платників в установах банків у розмірах, встановлених статтею 209 Податкового кодексу України, що діяла до 1 січня 2017 р.».

Враховуючи зазначене, казначейство обіцяє забезпечити перерахування розподілених коштів вже після отримання від Державної фіскальної служби України реєстрів з реквізитами спеціальних рахунків сільгосппідприємств в установах банків. Проте, за даними сайту Держказначейства, реєстри з реквізитами ДФС так і не були надані.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...