МінАПК наполягає зупинити дію антидемпінгових мит на азотні добрива з РФ
МінАПК наполягає зупинити дію антидемпінгових мит на азотні добрива з РФ

Міністерство аграрної політики та продовольства України поділяє позицію Української аграрної конфедерації і інших громадських організацій щодо недоцільності та несвоєчасності введення антидемпінгових мит на азотні добрива походженням з РФ. Про це йдеться в листі Мінагрополітики у відповідь на звернення громадських об’єднань.

В документі сказано, що Мінагрополітики розуміє і поділяє стурбованість громадських організацій АПК з приводу застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту деяких видів азотних добрив походженням з Російської Федерації.

З метою недопущення зриву весняно-польової кампанії 2017 року, уникнення негативних наслідків для АПК та економіки в цілому Мінагрополітики продовжуватиме наполягати на тимчасовому зупиненні дії антидемпінгових заходів до створення передумов для ефективного забезпечення аграріїв азотними добривами», - наголошують у МінАПК.

З метою вирішення зазначеного питання, Мінагрополітики розробило проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про митний тариф України». Цей законопроект передбачає введення нульової ставки ввізного мита на ввезення в Україну з інших країн мінеральних добрив азотної групи.

Також Мінагрополітики вважає за необхідне тимчасово призупинити введення антидемпінгових заходів щодо імпорту добрив з Росії до моменту розгляду і ухвалення Верховною Радою цього законопроекту.

УАК

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 липня 2018
Дефіцит азоту, фосфору і калію в ґрунтах – через нестачу міндобрив, – УАК
Останні три роки українські аграрії недостатньо використовують мінеральні добрива через відсутність домовленості між аграрною та хімічною галузями...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...