Планується відкриття нових ринків для української аграрної продукції на 2017 рік
Планується відкриття нових ринків для української аграрної продукції на 2017 рік

Відкриття нових зовнішніх ринків в новому році є одним із пріоритетних завдань для Мінагрополітики. Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час свого інтерв’ю для Першого ділового телеканалу, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За 11 місяців 2016 року експорт української аграрної продукції становив $ 13,72 млрд і показав зростання на 3,7% порівняно з 2015 роком.

«Для збільшення обсягів та вартості аграрного експорту маємо диверсифікувати зовнішню торгівлю в аграрній сфері. Як за регіональною ознакою, так і за товарною структурою. Необхідно розширювати коло експортерів, а саме долучати малих та середніх українських виробників та переробників до зовнішньоекономічної діяльності», - сказала вона.

За її словами, сьогодні вже 277 українських підприємств отримали євро номери та дозволи на експорт своєї продукції до країн Європейського Союзу. За словами заступника Міністра, це є значним проривом, два роки тому ніхто не вірив, що це буде можливим для українських виробників.

Ефективним інструментом для відкриття нових зовнішніх ринків є проведення спільних торговельних місій разом з МЕРТ та представниками українського аграрного бізнесу. Вона відмітила, що перша торговельна місія до Кенії та Танзанії була чудовим прикладом для налагодження нових урядових та ділових стосунків.

Ми продовжуватимемо в цьому році торговельні місії. Наприклад, під час поїздки до Африки, ми змогли дізнатись на місці завдяки безпосередньому спілкуванню з африканськими колегами, що окрім наших агарних хітів, таких як борошно чи олія, в цьому регіоні матимуть великий попит м’ясо індички, бобові, а ще українська сільгосптехніка для малих фермерів та корми для тварин. У 2017 році плануємо реалізувати торговельні місії до тих країн, які лежать в пріоритетних регіонах для нашого експорту: ЄС, Індія, Близький та Середній Схід», - резюмувала заступник міністра.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...